KALASTUSMATKAILU

Meillä piilee vesissämme kansallisomaisuus. Kotimaista kalaa voidaan ja tulee hyödyntää omatoimisesti ja ammattimaisesti. Kalassa kaikki on hyvää. Se on suomalaiselle todellista lähiruokaa ja terveellistä 100 % luomua pyyntielämyksineen, jokaisen ulottuvilla. Kalavarojemme arvo on kaiken kaikkiaan käsittämättömän suuri. Kala tulee saada merkitsemään hyvinvointia ja hyvää elämää myös taloudellisessa mielessä. On ymmärrettävä kalaan liittyvä kokonaisuus ja mahdollisuudet uudella tavalla.

Kalastusmatkailun Osaamiskeskus ry on perustettu tekemään työtä kalastusmatkailun toimialan edellytysten ja menestymisen puolesta. Kalastus yritystoimintana on osa luontomatkailun kokonaisuutta jonka merkitys ja kysyntä kasvaa kaikkein nopeimmin. Tälläkin hetkellä kalastusmatkailu työllistää reilusti yli 1000 henkilöä kokopäiväisesti. Toimialan edelleen kehittämiseen meillä on rajattomat mahdollisuudet ja olemme näiden palvelujen tuottamisessa vasta alkutaipaleella.

Tarvitaan palvelun laadun parantamista ja tuotekehitykseen satsaamista sekä tutkimuksen ja koulutuksen lisäämistä. Kaikki lähtee kuitenkin kalastusmatkailun toimijoiden omasta arvostuksesta ja kyvystämme rakentaa maailmalle ja lähinaapureillemme luotettava brändi kalastavasta suomesta jonne kannattaa tulla. Yksi gramma hyvää imagoa merkitsee enemmän kuin kilo tavanomaisia suorituksia.

Alan yhteisenä intressinä on vahva markkinointi ja hyvässä kestävässä kunnossa olevat kalavedet sekä toimiva infrastruktuuri ja koulutus. Kalastusmatkailuyrittäjä, kalastusopas joutuu valitettavan monesti oppimaan oman kantapään kautta. Avuksi olemme luoneet alalle sertifiointijärjestelmän, joka on myös työväline parempaan asiakkuuden hallintaan. Sertifiointi on osoitus ammattitaidosta jota asiakkaat tänä päivänä vaativat; pätevyyttä ja näyttöä osaamisesta. Kalastusmatkailu on liiketoimintaa ja siinä vastuu on kaikilla osapuolilla.

Kalastusmatkailun osaamiskeskus on yhteistyöfoorumi kaikille kalaan ”uskoville”. Suomen karttaa kun katsoo, niin on helppo käsittää mikä on suurin vahvuutemme ja vetovoimatekijämme. Kansalliskalamme on ahven ja kalevalan pyhä kalamme on hauki. Muista kalaherkuista ja elämyksistä puhumattakaan. Olemme äärimmäisen rikkaita ja onnekkaita syntyessämme tähän maahan. Etenkin jos kalastamme. Ei pidä etsiä ongelmia vaan ratkaisuja. Kalaa on yltäkylläisesti ja kalaan pitää päästä helposti. Tässä eräs osa peruskonseptiamme. Haluamme olla yrittäjän ja asiakkaan kanssa samassa veneessä. Sellaisia kaloja saa kuin pyytääkin sanoi mm. A. Kivi, ja olemme samaa mieltä.

Globaaleilla markkinoilla tarvitaan oikeita keinoja. Tieto kulkee valon nopeudella. Hyvä voi olla hetkessä huono. Kestävällä ja menestyvällä toimialalla on yhteinen kieli ja mieli. Yhtenäistä kokonaisuutta ei voi voittaa. Näillä sivuilla tulemme kertomaan mitä kalastusmatkailun alalla tapahtuu ja miten me kaikki laitamme itsemme likoon. Teot puhukoon puolestaan.