KALASTUSMATKAILUINNOVAATIOKILPAILU 2008

Kalastusmatkailuinnovaatio 2008 -palkinto Tärppidiplomille
Kalastusmatkailun Osaamiskeskus järjesti Suomen kalastusmatkailuinnovaatio 2008 -kilpailun, jolla haettiin uudenlaisia kotimaista kalastusmatkailua edistäviä ja sitä tukevia innovaatioita. Arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota innovaation ainutlaatuisuuteen, liiketoiminnalliseen toteutettavuuteen ja hyödynnettävyyteen. Sähköisen ilmoittautumisprosessin kävi läpi yli sata henkilöä ja perusteltuja kirjallisia ehdotuksia saatiin 24 kappaletta. Ehdotuksia oli erilaisista kalastustekniikoista kalalampiin, ruokiin ja kalakilpailuihin, varausjärjestelmistä kestävän kalastuksen eri muotoihin.

Tärppidiplomi – muisto asiakkaalle saaliista
Kilpailun voittaja Tärppidiplomi julkistettiin Kalastus-messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 13.3.2009. Voittaja sai Suomen Messut Osuuskunnan lahjoittaman 3000 euron stipendin. Voittajainnovaatio on tietotekniikkaa hyödyntävä monimediainen konsepti. Asiakkaan saadessa mieleisensä kalan, innovaation ohjelmisto kertoo sen hetkisen ilmanpaineen, tuulen suunnnan ja voimakkuuden, pilvien määrän, veden lämpötilan, kellonajan, veden syvyyden ja pohjan muodon. Ja tietenkin: millä vieheellä kala saatiin iskemään. Tärppidiplomiin tulee myös aina oppaan ottama valokuva.

Tärppidiplomi antaa asiakkaille mukavan muiston ja elämyksen lisäten ohjelmapalvelun sisältöä ja kysyntää, perustelee palkintoraadin puheenjohtaja Hannu Salovaara Kalastusmatkailun osaamiskeskuksesta voittajan valintaa.
Innovaatio on suojaus- ja kaupallistamisvaiheessa. Palkintorahat tullaan käyttämään innovaation viimeistelemiseen. Tärppidiplomin toivotaan olevan kaupallisesti valmis ensi kesään mennessä.

Kunniamaininnat kahdelle ehdotukselle
Näkyvyyttä pimeyteen -kunniamaininnan sai ehdotus, jossa toivotaan heijastinvarustusta kaikkiin veneisiin, niin kalastuskilpailuiden kuin myös kaikkien veneillä pimeällä ja huonolla kelillä liikkuvien turvallisuuden vuoksi. Innovaation esittäjä pyrkii viemään asiaa eteenpäin myös pakolliseksi toimenpiteeksi.

Toinen kunniamaininta annettiin putkiperhosta kalastusmatkailukeskukseksi innovaatiolle, joka yhdistää innovatiivisen, nopeasti itse tehtävän perhon tekemisen, perhonsidontaa tukevat DVD:t ja kirjat, joen päälle rakennetun kalastusmatkailukeskuksen sekä ryhmille suunnatut perhonsidontakurssit ja kalastusreissut, joissa käytetään itse tehtyjä perhoja.

Kilpailusta lisätietoja antaa:
Arviointiraadin puheenjohtaja
Hannu Salovaara, Kalastusmatkailun Osaamiskeskus,
hannu.salovaara@suomenkalastusmatkailu.fi, puh. 045 121 1210

Lisätiedot Tärppidiplomista:
Sasu Pajala, puh. 041 5146131

Lisätiedot Näkyvyyttä pimeyteen:
Mika Hopiavuori, puh. 050 3259 037

Lisätiedot Putkiperhosta:
Jaakko Ojamo, puh. 044 560 3120