2010 Innovaatiokilpailu

KALASTUSMATKAILUINNOVAATIOKILPAILU 2010

Yleisen sarjan voittajaehdotus yllätti yksinkertaisuudellaan

  • Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron pääpalkinnon voitti Henrik Rehbinderin ehdotus ”Kalastusopas catering”

Kun yleinen ajattelutapa matkailualalla on se, että asiakas tulee palveluntuottajan luokse, tässä innovaatiossa asia on käännetty päälaelleen. Kalastusopas tarjoaa tietotaitoaan asiakkaan omilla lähivesillä. Eikä ainoastaan kalastustaitojaan, vaan myös kalojen elinpaikkojen tuntemukseen, vesiekologiaan, kalan käsittelyyn, kalaruokien valmistukseen yms. liittyvää tietoutta paikan päällä. Ehdotuksessa on vahva opetuksellinen ote ja sen yhtenä vahvuutena on monipuolisuus. Kaikkiaan ällistyttävän yksinkertainen ja erinomainen idea ja helposti toteutettava lisä kalastusoppaiden palveluvalikkoon.

  • Tuomariston kunniamaininta Päivi Lähteen ehdotukselle ”Toutain tuotteiksi”

Särkikalojen kalastusta tulisi edistää kaikin keinoin kestävän kehityksen merkeissä maamme vesistöissä ja siksi myös särkikalat tulee ottaa kohteeksi kalastusmatkailussa. Toutain on isokokoisena kotimaisista särkikaloista paras tappelija siiman päässä erityisesti virtavesissä ja siksi aivan erinomainen ”vaihtoehto” vaarantuneille tai pelkästään istutusten varassa eläville lohikaloille.

  • Matkailun Edistämiskeskuksen lahjoittama 1000 euron pääpalkinto Paras www-sivusto / sosiaalinen media -sarjassa Tärppimatkat Oy:n nettisivustolle www.turunsaaristo.com/tarppimatkat/

Kilpailuehdotusten joukossa edukseen erottuneilla Tärppimatkat Oy:n sivustoilla ovat selkeiden kalastusmatkailupakettien esittelyjen lisäksi erityisen mallikkaasti esillä turvallisuusohjeet ja toimitusehdot. Kiitosta ansaitsevat myös sivuston englannin- ja venäjänkieliset versiot. Lisäksi sivuston yhteyteen liitetty hauska Kalastuspeli antaa mukavasti lisäarvoa.

Lisätietoja antaa Juha Kemppainen, hallituksen puheenjohtaja, Kalastusmatkailun Osaamiskeskus ry., puh. 050 5055369.

Kaaos lehdistötiedote 2011