2014 Innovaatiokilpailu

VUODEN 2014 KALASTUSMATKAILUYRITYS -KILPAILUN PALKINTO ON JAETTU!

Vuoden 2014 kalastusmatkailuyritys -kilpailun voittaja on

Saimaa Fishing Travels

Kalastusmatkailun osaamiskeskus ry:n valitsema arvovaltainen asiantuntijaraati puheenjohtajanaan Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen nimesi Vuoden 2014 kalastusmatkailuyritykseksi ristiinalaisen kalastusopas Mika Kärkkäisen vetämän Saimaa Fishing Travelsin.

Pääosin Mikkelin ympäristössä ja eteläisellä Saimaalla operoiva yritys on esimerkillisellä tavalla suuntautunut erityisesti haastaville Venäjän markkinoille ja on pystynyt näyttämään mallia muillekin suomalaisille kalastusmatkailuyrityksille, miten itänaapurin haastaville markkinoille päästään ja miten uusia kontakteja tuovat asiakassuhteet hoidetaan.

Saimaa Fishing Travels on aloittanut toimintansa 2006. Mika Kärkkäisen kovalla työllä ja itsepintaisuudella yritys on asiakaspalautteen, internetin hakukoneiden hyödyntämisellä, oman majoitusverkoston ja paikallisten kuljetuspalvelujen organisoimisen avulla pystynyt kehittymään erääksi maamme suurimmista yhden miehen kalastusmatkailupalveluista.

Yrityksen verkostoituminen kansainvälisesti ja paikallisesti vahvaksi toimijaksi kalastuspalveluiden tuottajana on tuonut merkittävästi myös medianäkyvyyttä niin kotimaassa kuin erityisesti Venäjällä. Yrityksen rajoja ylittävä tunnettuus sekä palveluosaaminen täydentävät ja selventävät raadin mielestä kuvaa siitä, millainen nykyaikaisen kalastusmatkailuyrityksen tulee olla ja miten toimia.

Kalastusopas Mika Kärkkäinen on todennutkin muun muassa, että ”Saimaalla kalastusmatkailu-bisnes voi kannattaa ainoastaan venäläisten asiakkaiden ansiosta. Kotimaisten varassa tämä olisi minulle vain kallista harrastusta”.  Kärkkäisen oikeaa asennetta kuvastavat jatkuva venäjänkielen opiskelu työn ohessa sekä yrityksen kalastus- ja venekaluston nykyaikaisuus.

 

Lisätietoja antavat: Juha Kemppainen, Kaaos ry:n hallituksen puheenjohtaja, puh: 0505055369 ja juha.kemppainen(at)matkailunkehitys.com sekä

Mika Kärkkäinen, puh: 0400907234 ja kalahullu@co.inet.fi