Seminaariohjelma 2010

Kalastusmatkailuseminaarin puheenjohtajana toimii Ylijohtaja Jaakko Lehtonen, Matkailun edistämiskeskus.

Seminaarin osallistumismaksu on 50 € (hintaan ei lisätä arvonlisäveroa).

Seminaari pidetään Kuusamotalossa, osoitteessa Kaarlo Hännisen tie 2, Kuusamo.

KALASTA EUROJA!

8.00 – 9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 – 9.10 Seminaarin avaus,

kansanedustaja Tuomo Hänninen

9.10 – 9.20 Kalasta Euroja!

ylijohtaja Jaakko Lehtonen, Matkailun edistämiskeskus

9.20 – 9.40 Kalastusmatkailun merkitys ja tulevaisuus Suomessa,

kalataloustarkastaja Kai Samanen, ELY-keskus Uusimaa

9.40 – 10.20

 

Guiding for better or worse,

Mr Henrik Kassow Andersen, International sales director, Zpey Systems AS, Norway

10.20 – 10.50 Kalastusmatkailun aluetalouelliset vaikutukset paikallistasolla: teoriaa ja empiriaa,

tutkimusasiamies Pekka Kauppila, Oulun yliopisto

10.50 – 11.10 Yleisön puheenvuoro, keskustelua, lyhyt tauko
11.10 – 11.30 Kalastuslain uudistus,

toiminnanjohtaja Markku Myllylä, Kalatalouden keskusliitto

11.30 – 11.50 Kalastusmatkailu ja kalavesien hoito Metsähallituksen vesialueilla,

ylitarkastaja Mika Laakkonen, Metsähallitus

11.50 – 12.00 Yleisön puheenvuoro, keskustelua, vapaa sana
12.00 – 13.00 Lounas
13.00 – 14.00 Kalasta euroja!

Matkailukeskuksen kesähaasteet ja mahdollisuudet, tiedottaja Anne Murto, Rukapalvelut Oy

Yritysten tarinat:

  • Kuusamon Uistin, toimitusjohtaja Kimmo Korpua
  • Eumer Finland Oy, markkinointipäällikkö Olli Ojamo

14.00 – 14.30 Venäläisten ja baltialaisten kalastusmatkailijoiden tarpeet ja toiveet suomalaisille kalastusmatkailupalveluille, kehityspäällikkö Hannu Piirainen, Haaga-Perho
14.30 – 15.00 Kahvitauko
15.00 – 15.40 Perimmäisten jokikalastuskysymyksien äärellä:

Luonnonvaraiset järvitaimenkannat,

erikoistutkija Ari Huusko, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalastussääntöjen vaikutus kalakantoihin,

projektipäällikkö SimoYli-Lonttinen, Kainuun Etu/Kainuun vaelluskalahanke

15.40 – 16.00 ”Roskakala” vai gourmet – Kiiskikeitto ja Särkisoufflé,

keittiömestari Jarmo Pitkänen

16.00 – 16.30 Keskustelua ja seminaarin yhteenveto,

puheenjohtaja Jaakko Lehtonen, MEK

16.30 – 18.00 Kuusamon Uistin, myymälävierailu
20.00 – Seminaarin iltatilaisuus Sokos Hotel Kuusamossa, Kavala Salakka esiintyy (elävää musiikkia)

Lisäksi Perhonsidontanäytöksiä ja ottiperhoja myytävänä,
Kuusamon Perhokalastajat ry, perhonsidonnan SM Jouni Ronkainen ja juniorisitojat

Oikeus muutoksiin pidätetään.