Kalastaminen on mukava ja monipuolinen harrastus

Kalastaminen on yllättävän monipuolinen harrastus, jonka ei välttämättä tarvitse tarkoittaa laiturinnokassa ongenvapa kädessä istumista, vaan se voi sisältää myös runsaasti muita aktiviteetteja kuin varsinaista kalojen narraamista. Intohimoinen kalastuksen harrastaja voi esimerkiksi valmistaa itse käyttämänsä vieheet, mikä vie harrastuksen saman tien aivan uudenlaiselle tasolle.

Kalastaminen voi olla koko perheen harrastus

Kalastamisesta on moneksi ja se voi olla myös koko perheen yhteinen harrastus. Yllättävän monen lapsuuden lempimuistoihin kuuluvat perheen yhteiset kalastusretket. Ensimmäistä ihkaomaa kalansaalista ei helposti unohda – eikä kalansaaliin aikaan saamaa ylpeydentunnetta!

Kalastamisen eräs ehdottomista hyvistä puolista on se, että kalastamisen aikana koko perhe saa kuin huomaamatta raitista ilmaa. Joskus on hyvä temmata koko perhe ylös sohvalta televisiota katsomasta ja suunnata raikkaaseen ulkoilmaan kokeilemaan omaa kalaonnea – tai jopa kilvoittelemaan siinä.

Moni intohimoinen kalastaja yhdistää harrastuksensa toiseen intohimon kohteeseensa – matkusteluun, mikä tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia tarjota mielekkäitä aktiviteetteja koko perheelle. Esimerkiksi Suomen Lapista löytyy upeita kalastusalueita, jotka tarjoavat muulle perheelle heidän niin halutessaan monenlaisia aktiviteetteja kalastuksen ohessa tai sen tilalle. Kalastusreissujen ei kuitenkaan tarvitse rajoittua ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolelle, vaan ne voivat hyvin suuntautua myös ulkomaiden kalastusvesille.

Kädentaitojen harjoittaminen on helppo yhdistää kalastukseen

Kalastusharrastusta voi monipuolistaa myös esimerkiksi valmistamalla itse kalastuksessa käyttämänsä vieheet. Kädentaitojen lisäksi tämä vaatii hieman tietoa siitä, millaista ruokaa kalastettavat kalalajit syövät. Tämän jälkeen vieheistä pyritään tietysti tekemään mahdollisimman aidonnäköisiä, jotta ne kiinnostaisivat saalista. Tämä onkin yllättävän haasteellista, joten ei olekaan ihme, että itse, omin käsin valmistetulla vieheellä saalistettu kala on suuri ylpeyden aihe – eikä suotta. Jos kalastat verkoilla, voi myös verkkoja kutoa itse. Tämä tosin vaatii runsaasti kärsivällisyyttä sekä aikaa – verkko ei synny aivan hetkessä.

Kalastusharrastuksen voi yhdistää myös ruuanlaittoharrastukseen

Kalastus- ja ruuanlaittoharrastus kulkevat myös helposti käsi kädessä. Mikäpä maistuisikaan paremmalta kuin itse omasta kalansaaliista valmistettu herkullinen kala-ateria? Moni kalastaja onkin yllättävän taitava loihtimaan kotikeittiössään herkullisia kala-aterioita. Ellet vielä ole kovin taitava kokki, kannattaa harkita hyvän kalaruokareseptejä sisältävät keittokirjan hankkimista.