Parhaat kalaruuat, joita voi tarjota kahviloissa, ravintoloissa ja kasinoilla

Kalasta saa valmistettua monia herkullisia ruokia, jotka sopivat tarjottaviksi niin kahviloissa, ravintoloissa kuin kasinoillakin. Siitä saa tehtyä niin alku- kuin pääruokiakin sekä pieniä herkkupaloja, jotka sopivat hyvin kahviloiden valikoimiin.

Kreikkalainen kalaruoka on maailmankuulua sekä makunsa että terveellisyytensä ansiosta

Kreikkalainen ruoka on erityisen suosittua ja se sopii myös suomalaiseen makuun. Matkustaessasi Kreikkaan, huomaat varsin pian, että siellä tarjoillaan runsaasti erilaisia mereneläviä ja kalaruuat ovatkin monen lempiruokia Kreikan loman aikana. Välimeren ruokavaliota pidetään yhtenä terveellisimmistä ja kalaa erityisen tärkeänä terveyden kannalta, joten jos haluat syödä herkullista ja terveellistä kalaruokaa, kannattaa suunnata katse kohti Kreikkaa.

Kalojen ja muiden merenelävien lisäksi kreikkalaisen keittiön kulmakiviä on esimerkiksi laadukas oliiviöljy. Muutoinkin erilaiset etniset kalasta valmistetut ateriat ovat tällä hetkellä erityisen suosittuja ravintola-annoksia.

Sushi on saanut rinnalleen monia kilpailijoita

Sushi on jo monelle suomalaisellekin ravintolakävijälle tuttu ruoka, vaikka joitakin vuosia sitten se oli vielä tuntemattomampi ruokalaji suomalaisissa ravintoloissa. Nyt sushi on alkanut saamaan rinnalleen muitakin etnisiä kilpailijoita, kuten Meksikosta kotoisin olevat kalatacot sekä perulaiset cevichet, jotka on kypsytetty sitrusmehusta saatavalla hapolla.

Havaijilta myös suomalaisten trendikkäiden ravintoloiden listoille on ilmestynyt poket-niminen kalaruoka, joka sisältää kasviksia, raakaa kalaa sekä usein riisiä. Helsingissä poket ovat saavuttaneet suurta suosiota ja voidaankin kenties sanoa, että suomalaiset ovat aikaisempaa rohkeampia kokeilemaan uudenlaisia makuelämyksiä. Poket tarjotaan kulhossa ja niiden voidaan sanoa muistuttavan jonkin verran sushia. Ne ovat kuitenkin sushia täyttävämpää ruokaa ja monen mielestä myös annoksena helpommin lähestyttävässä muodossa. Nykytrendi on entistä kevyemmän, tuoreemman ja raikkaamman ruuan syöminen ja poket vastaavat tähän haasteeseen.

Muita kalaruokatrendejä

Tällä hetkellä on trendikästä grillata ja friteerata kalaa. Tämä näkyy ravintoloiden kala-annosvalikoimissa. Äyriäisiä ja raakaa kalaa käytetään runsaasti, mutta ne vaativat rinnalleen riittävän määrän mausteita ollakseen suuren yleisön makuun. Suomessa liian erikoiset raakaa kalaa sisältävät annokset eivät yleensä saavuta suurta suosiota. Kalaruuan maku on kaiken a ja o. Tällä hetkellä suomalaisissa ravintoloissa tarjotaan raakana esimerkiksi siikaa ja lohta, mutta kenties tulevaisuudessa suomalaiset pääsevät maistelemaan myös mustekalaa raakana.