Kalastusmatkailu auttaa luomaan työpaikkoja

Kalastusmatkailua on harrastettu yli 150 vuotta. 2000-luvulla sen merkitys on korostunut ja se onkin elinkeino, joka kasvaa tällä hetkellä nopeaa tahtia ja auttaa luomaan työpaikkoja Suomessakin. Parhaimmillaan kalastusmatkailu on kestävää toimintaa, jossa voidaan hyödyntää maamme runsaita vesistöjä. Samalla tuotetaan asiakkaille unohtumattomia ja virkistäviä elämyksiä.

Kalastus on Suomessa suosittu harrastus

Suomi on lukuisten järvien maa eikä olekaan ihme, että kalastus on maassamme niin kovin suosittu harrastus. Arvioidaan, että jopa noin 30 prosentti suomalaisista harrastaa jossakin muodossa kalastusta. Tämä tarkoittaa 1,6 miljoonaa kalastuksen harrastajaa, mikä on vaikuttava luku näin pienelle maalle. Vaikka Suomessa ei vielä ylletäkään aivan samanlaisiin lukuihin kalastusmatkailun tuomien tulojen osalta kuin Ruotsissa, niin kyllä täälläkin vapaa-ajan kalastuksen ympärillä liikkuu satoja miljoonia euroja. Suomessa kalastusväline- ja venekauppa käyvät kuumina, mikä selittää osaltaan alalla liikkuvat suuret rahasummat.

Kalastusmatkailu voi piristää koko perhettä

Hyvin suunniteltu kalastusmatka voi piristää koko perhettä ja tuoda kauan toivottua pakoa arjesta. Esimerkiksi Lapin lohijoelle voi aivan hyvin suunnata koko perheen voimin, kunhan vain majoituspalvelut valitaan mukaan tulevan porukan mukaisesti. Paikan päällä kalastusturistit kuluttavat monia palveluja, kuten majoitus- ja ravintolapalveluja ja tuovat näin ropoja paikallisten yrittäjien taskuun.

Esimerkiksi mökkimajoituspalvelut, kuljetuspalvelut sekä erilaiset ohjelma- ja ravitsemispalvelut ovat palveluita, joita kalastusmatkailijat saattavat lomansa aikana käyttää. Tarjolla on niin kalastajille sopivia omatoimituotteita kuin myös ohjattuja palveluja. Suuri osa suomalaisista kalastusmatkailijoista suosii omatoimituotteita sekä vuokramökkejä. Toisaalta osa suosii myös kalastusoppaan tieto-taidon hyödyntämistä.

Yrityksille suunnatut ohjatut kalaretket sopivat vaikkapa yrityksen virkistypäivän ohjelmaksi

Ohjattu kalaretki voi kuitenkin olla erityisen mielenkiintoinen. Suomessa tällaisia tosin järjestetään lähinnä yrityksille. Tällainen retki soveltuu esimerkiksi yrityksen virkistyspäivän osaksi tai sitä voidaan käyttää kokouspäivän virkistävänä ja hieman tavallisuudesta poikkeavana osana. Retkeen voidaan liittää esimerkiksi saunomista sekä laadukas ateria. Jos yrityksellä on kansainvälisiä vieraita, voi tällainen ohjattu kalastusretki auttaa yritystä kertomaan Suomesta sekä tutustuttamaan ulkomaalaiset vieraat suomalaiseen luontoon sekä suomalaisiin tapoihin. Parhaimmillaan tällainen retki voi toimia hyvänä keskustelun aloituksena sekä auttaa murtamaan jäätä osapuolten väliltä.