Piinukoski on yksi suomalaisten uusista suosikkikalastusmatkailukohteista

Piinukoski ei välttämättä ole kalastusta harrastamattomalle henkilölle lainkaan tuttu paikka, mutta yhä useampi suomalainen kalastaja suuntaa nimenomaan Piinukoskelle ja siitä on tullut yksi kalastajien suosimista kohteista. Koski sijaitsee Merikarvialla Merikarvianjoessa ja on kaunis koski, joka luo upeat puitteet kalastukselle.

Kunnostus loi Piinukoskelle uutta ilmettä

2013 Piinukoski kunnostettiin, minkä ansiosta se on paljon aikaisempaa monimuotoisempi paikka sekä kalojen että kalastajien näkökannalta katsottuna. Tämän kosken niskalta löytyy riippusilta, jonka avulla kalastaja voi helposti liikkua kosken puolelta toiselle. Puolen vaihto onnistuu riippumatta vedenkorkeudesta. Koskikunnostus on eittämättä vaikuttanut Piinukosken suosion kasvuun.

Kun koskea kunnostettiin, lisättiin sen yläpuolelle levähdyspaikkoja nousukaloja varten; tämän ansiosta alueelta saa runsaasti lohta sekä taimenta. Kirjolohta löytyy erityisen paljon riippusillan alta, jossa on yksi kosken kaikista syvimmistä kohdista. Jos taas haluat kalastaa poteroita, kannattaa suunnata kohti kosken matalampaa osuutta. Perho- ja virvelikalastusta kannattaa kokeilla kosken alaosassa.

Piinukosken lisäksi Merikarvia tarjoaa muutoinkin oivalliset puitteet retkeilyyn ja vapaa-aikaan

Merikarvialta löytyy muutakin kuin Piinukoski ja se onkin oivallinen retkeily- ja vapaa-ajankohde, jossa on mukava levähtää hetkinen arjen ulottumattomissa; Merikarvianjoen varrelta löytyy useita levähdys- ja taukopaikkoja, joille voi lähteä vaikkapa piknikille.

Riippusiltojakaan ei ole vain yhtä, vaan Piinukosken lisäksi myös Purupakasta löytyy riippusilta. Siltojen ylittäminen on jännää puuhaa ja antaa mahdollisuuden laajentaa omia lenkkipolkuja, siten, että niiden maasto on mahdollisimman vaihtelevaa.

Lankosken luontopolku on mukava kohde, jos haluat nauttia luonnonrauhasta. Luontopolku vie retkeilijän keskelle kaunista koskimaisemaa, joka sijaitsee luonnonsuojelualueella. Polun varrelta löytyy esittelytauluja, jotka kertovat kylän historiasta mielenkiintoisella tavalla. Samalla retkeilijällä on mahdollisuus tutustua alueelta löytyvään kasvistoon, joka hurmaa monipuolisuudellaan. Myöskään alueen kulttuurihistoria ei jätä retkeilijää kylmäksi. Luonnonsuojelualueelta on mahdollista bongata harvinainen kiurunkannus. Tarkkasilmäinen retkeilijä voi löytää myös pähkinäpensaita. Lankoskelta löytyvä vanha kivisilta on saanut museosillan arvonimen ja siihen tutustuminen on mielenkiintoinen kokemus.

Merikarviaan tutustuminen tarjoaa siis mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta, monipuolisista kalastusmahdollisuuksista sekä upeista silloista. Se onkin oivallinen kohdevalinta, jos etsit itsellesi hyvää kalastuslomakohdetta.