Pirkanmaan moninaiset kalastusmatkailumahdollisuudet

Pirkanmaalta löytyy useita kalastuskohteita ja -palveluita, mikä tekeekin siitä mielenkiintoisen kalastusmatkailukohteen; Pirkanmaalla voi harrastaa niin järvi- kuin koskikalastustakin ja sieltä löytyy useita erilaisia kalalajeja. Tällä sivulle tutustumme lähemmin Pirkanmaan kalastajille tarjoamiin moninaisiin mahdollisuuksiin.

Järvikalastus Pirkanmaalla

Pirkanmaan alue on otollinen järvikalastukselle – löytyyhän sieltä runsaasti vesistöä – yli 2 500 hehtaaria! Alueen järvet ovat yllättävän syviä ja niiden keskisyvyys yltää 11 metriin. Veden laatu on alueella yleensä hyvä. Järvistä kalastetaan esimerkiksi ahventa, kuhaa sekä haukea, mutta myös järvilohta sekä -taimenta on mahdollista saada alueen monista järvistä. Jos aiot kalastaa alueen järvillä, kannattaa hankkia Kalapassin yhtenäislupa sekä tutustua alueen järvien syvyyskarttoihin. Esimerkiksi Virrat, Keurusselkä, Ruovesi, Kuorevesi sekä Näsijärvi ovat alueelta löytyviä suuria järviä. Hoidettuja pikkujärviä ovat esimerkiksi Junkkarinjärvi sekä Pahalampi.

Koskikalastus Pirkanmaalla

Pirkanmaalta löytyy useita kalastukseen sopivia koskia. Koskikalastusta voi harrastaa pienimuotoisesti myös alueelta löytyvissä latvapuroissa, mutta jos haluat kokeilla koskikalastusta kunnolla kuohuvissa koskissa, on myös tämä mahdollista Pirkanmaalla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että rasvaevällistä taimenta ei saa kalastaa alueella, koska se on rauhoitettu alueen vesistöissä. Rasvaevättömiä taimenia sen sijaan saa kalastaa, kunhan muistaa niille määritellyn alamitan, joka on 50 senttimetriä. Järvilohen osalta alamitaksi on määritelty 60 senttimetriä ja harjuksen 35 senttimetriä.

Esimerkiksi Tammerkoski, Herraskoski ja Viinikanjoki ovat alueelta löytyviä koskikohteita. Virtakalastusta voi kokeilla Kaivannossa ja Pappilanjoessa. Kalastaessasi Pirkanmaalla kannattaa huolehtia siitä, että sinulla on asianmukaiset ja voimassaolevat kalastusluvat.

Pirkanmaalta löytyy kalastusmatkailijalle hyvin soveltuvia majoituskohteita

Pirkanmaa hemmottelee kalastusmatkailijoita myös majoituspalveluidensa osalta. Alueelta löytyy nimittäin runsaasti majoitusvaihtoehtoja, jotka sijaitsevat alueen runsaskalaisten vesistöjen äärellä. Monet majapaikat on varustettu veneillä ja kalastusvälineillä. Jotkut myyvät jopa kalastuslupia ja tarjoavat kalastusopaspalvelua. Monien majapaikkojen isännät osaavat kertoa asiantuntevia vinkkejä parhaista kala-apajista. Kannattaa kysyä myös ravustusmahdollisuutta, jota osa alueen yrityksistä tarjoaa.

Esimerkiksi Lakarin leirintäalue, Pirkanmaan lomahuvilat, Haapasaaren lomakylä, Manso Camping, Sarkosen matkailutila, Hotelli Ellivuori sekä Sappeen Matkailukeskus ovat varteenotettavia vaihtoehtoja pohtiessasi erilaisia majoitusvaihtoehtoja Pirkanmaalle suuntautuvan kalastusmatkan aikana. Jos aiot suunnata kalastusmatkalle Pirkanmaalle, kannattaa suunnitella matka hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat siitä kaiken mahdollisen irti.